Friday, May 29, 2009

၀က္သားနွင့္ ၀က္ထြက္ပစၥည္းမ်ားကို အပူခ်ိန္ ၇၀ ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္/၁၆၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟုိက္ျဖင့္္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ပါက ေရာဂါကူးစက္မွ ုမရွိနိုင္

တုပ္ေကြးေရာဂါ influenza A(H1N1)သည္ ဧျပီလ ၁၇ ရက္မွ ေမ ၂၇ ရက္အထိ နိုင္ငံေပါင္း ၄၈ နိုင္ငံသို႕ ကူးစက္ျပန္႕နွံ႔ခဲ့ျပီး ေရာဂါျဖစ္ပြားသူ ၁၃၃၉၈ ဦး၊ ေသဆံုးသူ ၉၅ ဦး ရွိေၾကာင္း သိရွိရသည္။

ေမြးျမဴေရးနွုင့္ ေရလုပ္ငန္း ၀န္ၾကီးွဌာန၊ ေမြးျမဴေရးနွင့္ ကုသေရးဦးစီးဌာန၊ ျပည္နယ္၊ တိုင္း၊ ခရိုင္ ျမိဳ႕နယ္ အဆင့္ဆင့္တြင္ ေဒသအာဏာပိုင္ အဖြဲ႕အစည္း က်န္းမာေရး ဦးစီးဌာန၊ စည္ပင္သာယာေရးအဖြဲ႕၊ ျမန္မာနိုင္င ံေမြးျမဴေရးုလုပ္ငန္း အဖြဲ႔ခ်ဳပ္၊ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းရွင္မ်ားနွင့္ ေပါင္းစပ္ညွိနိွုင္း၍ တုပ္ေကြးေရာဂါဆုိင္ရာ အသိပညာေပးနွိဳးေဆာ္ျခင္း၊ လက္ကမ္းစာေစာင္မ်ားကို ျဖန္ေ၀ျခင္း၊ ေရာဂါစူးစမ္း ေထာက္လွမ္းျခင္းနွင့္ ေမြးျမဴေရးျခံ ဇီ၀လံုျခံဳမွဳျမွင့္တင္ေရး ပညာေပးျခင္းလုပ္ငန္းမ်ားကို ေဆာင္ရြက္လွ်က္ရွိသည္၊

လုိက္နာေဆာင္ရြက္သင့္ေသာ ေရာဂါကာကြယ္ ထိန္းခ်ဳပ္ေရးအတြက္ ၀က္မ်ား အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္းဆိုင္ရာ ေရာဂါလကၡဏာမ်ား ေတြ႔ရွိပါက သီးျခားထားရွိျခင္း၊ ေရႊ႕ေျပာင္းသယ္ေဆာင္မွဳ ထိန္းခ်ဳပ္ျခင္းနွင့္ ေမြးျမဴေရးနွင့္ ကုသေရးဦးစီးဌာနသို႔ သတင္းပို႕ျခင္း ေဆာင္ရြက္ရန္ ၀က္ျခံမ်ားတြင္ ္ဇီ၀လံုျခံဳေရးကို ျမွင့္တင္ေပးရန္၊ ၀က္ျခံလုပ္ငန္း ေဆာင္ရြက္ျပီးတိုင္း ေျခလက္ သန္႔ရွင္းေရး၊ တစ္ကိုယ္ေရသန္႔ရွင္းေရး စနစ္တက် ေဆာင္ရြက္ရန္ မက်န္းမာေသာ ၀က္မ်ားကို ေစ်းကြက္သို႔ ပို႕ေဆာင္ေရာင္းခ်ျခင္း၊ စားသံုးျခင္းမျပဳရန္ မူရင္းဇစ္ျမစ္မသိေသာ ၀က္မ်ားကို ေမြးျမဴျခင္းမျပဳရန္ စသည္ျဖင့္

လုိက္နာေဆာင္ရြက္သင့္သည္။

ျမန္မာနုိင္ငံတြင္ ယေန႔အထိတုပ္ေကြးေရာဂါ influenza A(H1N1)သည္ ေမြးျမဴေရး၀က္သို႔ ကူးစက္ျဖစ္ပြါးမွဳ လံုး၀မရွိေသးေၾကာင္း ၀က္သားနွင့္ ၀က္ထြက္ပစၥည္းမ်ားကို အပူခ်ိန္၇၀ဒီဂရီ စင္တီဂရိတ္/ ၁၆၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟုိက္ျဖင့္ ခ်က္ျပဳတ္ပါက ဗိုင္းရပ္စ္ရွင္သန္မွဳ မရွိနိုင္ေၾကာင္း စနစ္တက် သန္႔ရွင္းစြာ ကိုင္တြယ္ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ပါက ေရာဂါကူးစက္မွဳ မရွိနုိင္ေၾကာင္း ေမြးျမဴေရးနွင့္ ေရလုပ္ငန္း၀န္ၾကီးဌာနမွ သတင္းထုတ္ျပန္ထားသည္၊

No comments:

Post a Comment